Cooperativele agricole,incluse în legea creditului agricol pentru producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului, luni, cererea de reexaminare asupra Legii pentru completarea articolului 3 din Legea creditului agricol pentru producţie, prin care cooperativele agricole sunt incluse în categoria celor care pot beneficia de acest tip de credite, potrivit Mediafax.

Creditul agricol pentru producţie este o formă de ajutor de stat ce s-a acordat pe o perioadă de trei ani, începând cu anul 2007, ulterior aplicându-se prevederile Legii nr. 157/2005 pentru ratificarea tratatului dintre Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica Malta, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale UE) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republica Bulgaria şi a României la UE, precum şi celelalte reglementări comunitare în domeniul finanţării agriculturii. Prin urmare, Legea creditului agricol pentru producţie nu mai poate continua în forma actuală, iar introducerea unui nou alineat la art. 3, nu are relevanţă, se arată în cerere.

Începând cu anul 2010, ajutoarele operaţionale acordate pe baza unităţii de producţie pentru susţinerea preţurilor sau a dobânzilor la credit nu mai sunt acceptate în forma existentă şi, ca atare, nu mai pot fi aplicate. Astfel, este necesară identificarea şi promovarea ajutoarelor de stat compatibile cu cadrul comunitar pentru măsurile ajutor de stat, sens în care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale va elabora cadrul legislative necesar accesării acestor măsuri pentru perioada 2010-2013, se mai arată în cerere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite