Contribuabilii pot obţine informaţii suplimentare referitoare la completarea declaraţiilor de venit la Centrul Unic de Asistenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de telefon, apelabil de către orice contribuabil, care are nelămuriri referitoare la modul de completare al declaraţiilor de venit este 0314.039.160. Persoanele care sunt obligate

Numărul de telefon, apelabil de către orice contribuabil, care are nelămuriri referitoare la modul de completare al declaraţiilor de venit este 0314.039.160.

Persoanele care sunt obligate să depună declaraţiile de venit pentru anul 2006 au la dispoziţie mai multe posibilităţi de a se informa în legătură cu modalitatea de completare a acestora. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început deja să trimită prin poştă plicurile cu pachetul informaţional. Acesta cuprinde două formulare ale "Declaraţiei speciale privind veniturile realizate", Ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresată contribuabililor, precum şi plicul destinat trimiterii declaraţiei la organul fiscal. "Recomandăm contribuabililor ca, înainte să completeze formularele declaratiei de venit să consulte Ghidul de completare primit", propune ANAF. Persoanele care - chiar şi după consultarea Ghidului - au nelămuriri privind modul de completare a formularelor pot solicita informaţii suplimentare, fie direct, fie telefonic, de la administraţia financiară în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau la Centrul Unic de Asistenţă, la numărul de telefon 0314.039.160.

"Contribuabilii sunt rugaţi ca după completarea formularelor de declaraţie de venit să introducă un exemplar în plicul primit, păstrând celălalt exemplar. Plicul cu formularul declaraţiei completat se depune la oficiul poşal cel mai apropiat, de unde se primeşte o recipisă ca dovadă a respectării obligaţiei de declarare a veniturilor", explică ANAF. În cazul în care contribuabilii vor utiliza pentru transmiterea prin poştă a declaraţiei un alt plic decât cel primit de la Fisc, aceştia vor fi nevoiţi să suporte taxele poştale aferente. Plicul cu indicaţia "CR" primit de la ANAF este unul special, pentru care nu trebuie achitată nici un fel de taxă.

Declaraţia de venit trebuie depusă până la data de 15 mai de către toţi acei contribuabili care au realizat în 2006 venituri din activităţi independente (activităţi comerciale, profesii libere, venituri din proprietate intelectuală, din transferul titlurilor de valoare), cedarea folosinţei bunurilor sau activităţi agricole determinate în sistem real.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite