Consumul de alimente a scăzut cu peste 8% în primele opt luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada ianuarie-august 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut cu 4,7%. Scăderea este datorată reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-8,7%), a vânzărilor de produse nealimentare (-2,6%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,3%), arată datele raportate azi-dimineaţă

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, consumul a scăzut cu 5,3%, pe fondul reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-9,0%), a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,4%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (-2,5%).

Scăderi şi în august

În luna august 2011, comparativ cu luna august 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a înregistrat o scădere cu 3,9% datorată scăderii la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-9,2%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (-2,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 1,1%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite