Consumatorii vor suporta costurile TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura luată de Guvernul român de a majora TVA la 24% nu are un efect semnificativ asupra mediului de afaceri, întrucât companiile nu vor modifica preţul produselor lor, iar această majorare se va transfera direct în buzunarele consumatorilor finali, a declarat  Petru Ruşeţ, directorul diviziei de energie din cadrul Siemens SRL, subsidiara locală a gigantului Siemens.

„Noi nu putem modifica preţul. Vom transfera acest lucru spre clienţi. Aceştia vor fi cei afectaţi", a spus el.

Ruşeţ a adăugat că, totuşi, companiile vor simţi efectul acestei măsuri la nivel de cash-flow, unde vor fi diferenţe de 5%. „Acest lucru nu va afecta, însă, strategia companiilor în România", a subliniat Ruşeţ, prezent la inaugurarea unei staţii electrice a Transelectrica în judeţul Ialomiţa, care a fost modernizată cu echipamente Siemens.

La rândul său, Erwin Dastl, directorul diviziei de business în domeniul energetic din cadrul Siemens Austria, a arătat că situaţia economică în vestul Europei începe să-şi revină. „Criza se apropie de sfârşit. În vestul Europei, e la sfârşit cu siguranţă, sperăm ca şi în România să se apropie de final", a spus el.

Oficialul Siemens a arătat că piaţa din România are un potenţial de dezvoltare foarte bun, pentru că mai este nevoie de investiţii majore în infrastructură. În ceea ce priveşte sistemul energetic din România, Dastl a arătat că Transelectrica este, în domeniul investiţiilor realizate până acum, cu mult în faţa altor operatori din estul Europei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite