Consultanţa financiară aduce profit şi investitorilor, şi clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pe scurt, caracteristicile unei afaceri - numită "centru de consultanţă financiară" - din care pot câştiga atât iniţiatorii, cât şi clienţii lor.Pentru a pune pe picioare o asemenea

pe scurt, caracteristicile unei afaceri - numită "centru de consultanţă financiară" - din care pot câştiga atât iniţiatorii, cât şi clienţii lor.
Pentru a pune pe picioare o asemenea afacere, investitorul nu trebuie decât să închirieze un spaţiu comercial ultracentral, să-l amenajeze corespunzător şi să angajeze câţiva specialişti destul de pricepuţi pentru a fi în stare să dea sfaturi pertinente în efectuarea de plasamente financiare ori atragerea de fonduri. Pentru că aceasta este menirea centrului de consultanţă: să ofere informaţii complete şi actuale, dacă nu chiar "ponturi", pe baza cărora cei care dispun de bani sau doresc să facă rost - clienţii - să poată acţiona în cunoştinţă de cauză. Veniturile centrului pot fi asigurate din plăţile făcute de clienţi pentru aceste servicii, ca şi din consumaţia aferentă vizitei, care, în anumite limite, poate fi obligatorie.

Locaţia costă cel mai mult
O chirie maximă în Capitală se cere pe bd Magheru (aproximativ 70 euro/mp/lună), sumele scăzând către periferie (15-35 euro/mp/lună pe bd Iuliu Maniu). Î n zonele centrale din principalele oraşe, chiria poate fi între 30 şi 50 euro/mp.

Informaţii ce trebuie să se regăsească într-un centru de consultanţă financiară
1 - Ce poţi să faci cu banii
Cursurile valutare * Evoluţia pieţei interbancare, în timp real; * Dobânzi la depozite; * Valoarea unităţii de fond, la toate fondurile de investiţii; * Cotaţiile acţiunilor listate, evoluţii ale preţurilor; * Oportunitatea investiţiei în obligaţiuni corporative sau municipale (dobânzi, randamente); * Plasamente alternative (bijuterii, pietre şi metale preţioase, obiecte de artă) etc.
2 - Cum poţi să faci rost de bani
Credite bancare (dobânzi, costuri, condiţii de accesare); * Împrumuturi de la instituţiile financiare nebancare; * Leasing; * Posibile parteneriate de afaceri (ofertanţii lasă diverse mesaje la vedere, în atenţia celorlalţi vizitatori). Consultantul îi expune clientului întreaga plajă de oferte, explicându-i care sunt paşii de urmat în vederea obţinerii banilor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite