Construcţiile abuzive de pe plaje vor fi dărâmate cu Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul prefecturii Constanţa se va crea un comandament format din reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Gărzii de Mediu, care va identifica imobilele construite abuziv pe litoral. Comandamentul va dispune desfiinţarea acestor construcţii, pe cheltuiala proprietarului. Constituirea comandamentului a fost decisă astăzi, în urma videoconferinţei Guvernului cu prefecţii.

În timpul şedinţei, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a arătat că, vineri, aflată în vizită la Costineşti alături de prefect şi alte autorităţi, au fost puşi în situaţia de a asista neputincioşi cum lucrările continuau la un şantier de construcţii pentru care era deja emis un ordin de sistare a proiectului.
Udrea a apreciat că aceasta este o dovadă a faptului că "statul este ignorat" şi a cerut sprijinul premierului, prin înfiinţarea acestui comandament, pentru ca legea să poată fi impusă în astfel de cazuri.

Constanţa: A început reamenajarea plajelor

În urmă cu două săptămâni, ministrul a anunţat că intenţionează să modifice legislaţia privind exproprierile, astfel încât statul să poată prelua porţiunile de plajă aflate în proprietate privată pe care au fost ridicate construcţii şi să dărâme imobilele. Şefa de la Turism a mai adăugat, atunci, că intenţionează totodată să schimbe PUZ-urile plajelor şi să stabilească prin noi norme unde vor fi amplasate toaletele, cabinele de duş şi barurile.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite