Consiliul Concurenţei va analiza dacă plătim preţul corect la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei va demara la începutul anului viitor o investigaţie sectorială pentru a cunoaşte piaţa gazelor, a declarat astăzi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Vrem să cunoaştem ce se întâmplă pe această piaţă. Vrem să colaborăm strâns cu ANRE şi să facem recomandări despre cum vom putea liberaliza piaţa gazelor", a spus Chiriţoiu în cadrul unei conferinţe Focus Energetic.

El a amintit şi de ancheta Comisiei Europene privind faptul că Gazprom şi OMV sunt suspectaţi de abuz de poziţie dominantă.

„Comisia Europeană nu a extins această investigaţie şi în România, însă unele aspecte privesc totuşi şi ţara noastră. Sperăm ca, în urma investigaţiei pe care o vom face anul viitor, să obţinem şi informaţii care să ajute ancheta Comisiei", a adăugat Chiriţoiu.

Întrebat dacă, la o primă vedere, există o problemă pe piaţa internă pentru că sunt doar doi producători de gaze în ţară, Chiriţoiu a răspuns: „Există probleme pentru că nu există interconectări cu alte state, iar preţul la noi e mult sub preţul extern. Bine, întrebarea este care este preţul corect. Poate Comisia descoperă că preţul extern nu este cel corect", a completat oficialul Concurenţei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite