Consiliul Concurenţei a intrat în pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 48 de firme din domeniul panificaţiei din judeţele Vrancea şi Maramureş au fost amendate pentru constituirea de carteluri pe piaţa pâinii.

„În urma investigaţiei s-a confirmat că a existat o înţelegere între 17 firme din judeţul Maramureş şi 31 de firme din judeţul Vrancea, potrivit căreia au crescut preţul pâinii de la 1,56 lei pe kilogram la 2,1 lei pe kilogram în trei zile", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Din totalul amenzilor, 5,66 milioane lei reprezintă valoarea contravenţiei din judeţul Vrancea şi 624.000 lei reprezintă amenzile din judeţul Maramureş.

În urma majorării preţului la pâine a rezultat o pierdere pentru consumatorii din judeţul Vrancea de 8,33 milioane lei. În judeţul Vrancea, cea mai mare amendă a fost aplicată firmei Comcereal din Focşani, de 1,9 milioane lei, urmată de Nis Prod, cu 1,25 milioane lei.

În Maramureş cea mai mare sancţiune, de 126.000 lei, a fost primită de Andana Pan. Consiliul Concurenţei a mai amendat firma TCE Trei Brazi, cu 1,5 milioane lei, pentru blocarea inspecţiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite