Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea traderului de energie Elcomex de către Repower din Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de firma Repower din Elveţia prin dobândirea controlului unic asupra firmei Elcomex EN din România, potrivit unui comunicat al Consiliului

"Analiza efectuată de către Consiliul Concurenţei a ilustrat faptul că, deşi această concentrare economică cade sub incidenta Legii concurenţei, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea operaţiunii cu un mediu concurenţial normal, nu are ca efect înlăturarea, denaturarea sau restrângerea semnificativă a concurenţei", se precizează în comunicat.

Repower are ca obiect de activitate producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea de energie electrică pe pieţele din Elveţia, Italia, Germania. În România, grupul Repower este prezent prin intermediul societăţilor Re Energie şi RE Trading CEE sro Praga, dintre care doar Re Energie a desfăşurat activitate până în prezent, respectiv comercializarea de energie electrică din anul 2008.

Firma Elcomex EN are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice către consumatorii industriali. Anterior tranzacţiei, firma era controlată de omul de afaceri Ion Grecu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite