Conservatorii germani sunt tot mai ostili păstrării Greciei în zona euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda votului pozitiv obţinut în parlamentul german, politica de sprijinire financiară a Greciei susţinută de către Angela Merkel, este din ce în mai combătută de aripa conservatoare din coaliţia de guvernământ. Problema o constituie riscul de contagiune la nivel european şi intrarea într-o nouă etapă de recesiune globală.

Vicepreşedintele Partidului Uniunea Social Creştină (CSU), Alexander Dobrindt, unul dintre cele trei partide din coaliţia de centru-dreapta aflată la putere în Germania consideră că ar fi mai avantajos pentru Grecia să părăsească zona euro, dacă nu poate să-şi însănătoşească sistemul fiscal. „Cred că este o soluţie, dacă se doreşte ca Grecia să devină competitivă şi cu o economie stabilă, aceasta este mai facilă în exteriorul Uniunii Monetare,“ a declarat infleuntul politician german. Angela Merkel, Cancelarul Germaniei şi Ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, se opun însă ieşirii Greciei din zona euro, atrăgând atenţia asupra efectului de domino pe care-l va declanşa declararea stării de insolvenţă.
Dar Horst Seehover, liderul CSU, consideră că nu va fi posibilă menţinerea Greciei în zona euro. De altfel, abandonarea de către Grecia a monedei unice este un curent din ce în ce mai puternic în cadrul populaţiei germane. „Trebuie să fie posibilă o ieşire temporară din zona euro pentru restabilirea sistemului fical elen şi restructurarea economiei,“ a adăugat conservatorul german.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite