Confruntarea dintre Microsoft şi Uniunea Europeană se încinge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft şi că pachetul Microsoft Office constituie un exemplu de produs care nu le permite competitorilor o interoperare eficientă în sistemul de operare Windows. Reprezentanţii Microsoft au


Microsoft şi că pachetul Microsoft Office constituie un exemplu de produs care nu le permite competitorilor o interoperare eficientă în sistemul de operare Windows. Reprezentanţii Microsoft au replicat că IBM este vârful de lance al CESI (Comitetul European pentru Sisteme Interoperabile), asociaţia care reuneşte companiile ce au depus plângerea, şi că acestea nu doresc să promoveze inovaţia, alegând calea juridică pentru a obţine avantaje de business. De asemenea, Microsoft a declarat că va răspunde rapid şi complet la orice cerere de informaţii din partea Comisiei referitor la această plângere, dar că, până în momentul de faţă, nu a primit nicio cerere în acest sens.
amendĂ de peste 2 milioane de euro pe zi

Relaţiile dintre Comisia Europeană şi Microsoft sunt tensionate, având în vedere că între cele două există un proces în desfăşurare. Pe 15 februarie, Comisia Europeană a anunţat că cele două părţi nu au ajuns la un acord şi că în următoarele săptămâni va avea loc o audiere. Dacă nici în urma acestei întrevederi, Microsoft nu se conformează cerinţelor europene, atunci amenda de 2 milioane de euro pe zi, care ar trebui să fie aplicată companiei începând cu 15 decembrie 2005, ar putea fi majorată. Cererea Comisiei era îndreptată în două direcţii: lansarea în Europa a două versiuni de Windows, una cu Media Player şi alta fără acesta, şi oferirea documentaţiei complete şi precise a interfeţei cu serverele Microsoft pentru asigurarea interoperabilităţii cu sistemele altor producători. Prima cerinţă a fost îndeplinită prin lansarea Windows XP Edition N, iar cea de-a doua Microsoft o consideră îndeplinită odată cu publicarea întregului cod sursă pentru Windows Workgroup Server. Comisia consideră însă că acest pas nu a fost niciodată cerut şi acest lucru nu înseamnă că Microsoft s-a achitat de obligaţiile care îi revin.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite