Conexiunile mobile iau locul emisiilor TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile aplicaţii de pe telefoanele GSM necesită dublarea benzilor de frecvenţă. Companiile de telefonie mobilă îşi încetinesc programele de dezvoltare din cauza congestionării reţelelor.

Societăţile telecom solicită guvernului american să li se aloce suplimentar mai multe frecvenţe, chiar dacă această măsură va limita din capacitatea de transmisie ale altor furnizori de servicii de telecomunicaţii.

„Benzile de frecvenţă sunt la fel ca autostrăzile", explică Cristopher Gutmann-McCabe, vicepreşedinte al CTIA, Asociaţia Furnizorilor de Servicii Wireless. „Volumul traficului a crescut dramatic şi avem nevoie să lărgim actualele autostrăzi, pentru a evita blocajele", adaugă el.

Redistribuirea frecvenţelor

Companiile de telefonie au pus deja ochii pe unele benzi de frecvenţă alocate reţelelor de televiziune, companiilor de comunicaţii prin satelit şi unor agenţii federale, precum Pentagonul.

Deja unii dintre cei vizaţi au reacţionat şi încearcă să-şi păstreze spaţiul de emisie. Diferendul a ajuns să fie moderat de Congresul SUA.

Comisia de specialitate a legislativului de la Washington analizează în prezent modul în care sunt utilizate frecvenţele alocate diverşilor jucători în piaţă, pentru a identifica spectrele subutilizate care pot fi relocate altor companii.

CTIA solicită în numele membrilor săi alocarea unei benzi suplimentare până la lăţimea de 800 MHz pentru companiile de comunicaţii mobile.

Aceasta reprezintă o majorare impresionantă a actualei benzi care nu depăşeşte lăţimea de 500 MHz. Comisia Federală de Comunicaţii (FCC) pregăteşte alocarea unor frecvenţe suplimentare, însă capacitatea celor disponibile este insuficientă, sub 50 MHz.

150 de milioane de conexiuni mobile în 2014

Compania de cercetare ABI Research prognozează că în SUA numărul conexiunilor mobile broadband va ajunge la 150 de milioane în 2014, faţă de 48 de milioane în acest an şi doar cinci milioane în 2007. Doleanţele furnizorilor de telecomunicaţii sunt sprijinite de executivul de la Washington.

Julius Genachowski, preşedintele FCC, spune că alocarea de noi benzi de frecvenţe este pe agenda agenţiei guvernamentale. În acelaşi timp, se are în vedere promovarea tehnologiilor moderne care permit utilizarea mai eficientă a frecvenţelor şi introducerea de echipamente noi, care permit utilizatorilor să-şi împartă benzile.

Atenţia autorităţilor se îndreaptă spre emisiile TV care ocupă până la 300 MHz, dar sunt utilizate de doar 10% din gospodăriile americane ce nu sunt încă racordate la reţelele de transmisie prin cablu. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite