Concurenţa investighează OMV Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei investighează compania OMV Petrom cu privire la o încălcare a reglementărilor privind concurenţa, ca urmare a retragerii de pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium.

Producătorul de petrol şi gaze consideră că măsura luată de Concurenţă este neîntemeiată. Benzina Eco Premium reprezenta aproximativ 2% din piaţa românească de carburanţi, iar decizia de retragere de la comercializare a fost bazată pe considerente economice şi de mediu, „ţinând cont în mod adecvat de interesele consumatorilor", arată reprezentanţii companiei.

Acest sortiment de carburant a fost retras de pe piaţă la sfârşitul anului 2008. „OMV Petrom este de părere că această pretinsă încălcare este lipsită de temei şi va lua toate măsurile necesare pentru a asigura o reprezentare corectă a faptelor relevante care să fie reflectate în decizia finală a Consiliului Concurenţei", se arată într-un comunicat. Cea mai mare sancţiune pe care o poate aplica Consiliul Concurenţei este amendarea cu 10% din cifra de afaceri a companiei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite