Concedieri colective la Televiziunea Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea TVR a anunţat că, în următoarea perioadă, va avea loc un proces de restructurare, prin care vor fi disponibilizaţi angajaţi în masă.

Managementul TVR a informat reprezentanţii sindicatului că, în urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective, iar prevederile actualului Contract Colectiv de Muncă vor fi respectate.

Conducerea TVR a dat curs invitaţiei lansate de Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din SRTv de a participa la Adunarea Generală extraordinară de ieri, unde au susţinut necesitatea luării unor măsuri urgente pentru redresarea economică a televiziunii publice.

La discuţii au participat Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, Cristian Zgabercea, raportor principal al grupului de lucru desemnat să elaboreze programul de redresare economică a TVR.

Concedieri pentru salvarea TVR

Claudiu Săftoiu a declarat că nu vor fi afectate drepturile salariaţilor stipulate în actualul Contract Colectiv de Muncă. Directorul general şi reprezentanţii SPUSTV au convenit ca întregul proces de restructurare să fie unul transparent, iar criteriile în baza cărora se vor opera concedierile să fie pe bază de competenţe şi rezultate.

Totodată, Săftoiu a arătat că scopul programului de redresare a TVR este de a salva televiziunea publică, aflată în acest moment într-o situaţie critică.

„Alternativa pentru ca TVR să nu devină instituţie bugetară sau, mai rău, să nu intre în insolvenţă este doar redresarea financiară, recredibilizarea televiziunii şi realizarea unor investiţii", se într-un comunicat al televiziunii publice, citat de Mediafax.

La începutul acestei săptămâni, pe site-ul Televiziunii Române se spunea că negocierile dintre conducerea TVR şi sindicatul reprezentativ al salariaţilor din televiziune (SPUSTV) sunt în impas, liderii sindicali anunţând într-o conferinţă de presă, organizată la sediul televiziunii, că nu sunt de acord ca numai angajaţii să suporte consecinţele dezastrului financiar în care se află instituţia.

Totodată, reprezentanţii sindicali au infirmat informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora fondul de salarii ar reprezenta 60% din totalul cheltuielilor Televiziunii Române. Un procent realist şi corect, declarau liderii de sindicat, este cel de maximum 25-30%, se mai spunea atunci pe site-ul TVR. Conducerea Societăţii Române de Televiziune trebuie să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni. După acest interval, Consiliul Administrativ al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanţe a Guvernului. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite