Componente de avioane MADE IN ROMANIA. Vezi aici cum intră Maramureşul în industria aerospaţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania 'Universal Alloy Corporation Europe' SRL (UACE) va concentra în România o parte semnificativă din producţia de componente metalice pentru aeronave., cu finanţare de la BERD. Programul va susţine dezvoltarea activitatiilor de producţie componente prelucrate, tratare a suprafeţelor şi asamblare în localitatea Dumbrăviţa, judeţul Maramureş.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) stimulează prezenţa României în industria aerospaţială globală printr-un împrumut de 25 de milioane de euro acordat producătorului UACE. Firma va fi în măsură să ofere producătorilor de aeronave, precum Airbuss/EADS, Alenia şi Boeing  structuri din metal, produse local, fără a mai fi nevoită să exporte componente brute către terţi procesatori din Europa.
Toate cele trei etape majore ale procesului de producţie - turnare, extrudare şi prelucrare - vor fi concentrate în România. Acest lucru va consolida baza de cunoştinţe locale şi va ajuta la închiderea ecartului tehnologic.
„Cu expertiza şi cunoştinţele UACE şi susţinerea BERD, România va îndeplini cerinţele stricte ale industriei high-tech, un pas important pentru a deveni parte a pieţei aerospaţiale la nivel mondial“, afirmă, într-un comunicat, Claudia Pendred, Director BERD pentru România.

Cererea va creşte

Cererea pentru piese de aeronave este previzionată să crească similar cu creşterea transportului aerian pentru care este aşteptat un ritm anual de aproape 5 procente în următorii 15-20 de ani la nivel global, potrivit celor mai mari producători aerospaţiali.
Acest lucru „va menţine o cerere ridicată pentru aeronave noi şi, prin urmare, o cerere mare pentru componentele din aluminiu produse de UACE, pe termen mediu şi lung“, a adăugat John Ball, CEO al UACE.
UACE este parte a diviziei aerospaţiale a grupului industrial elveţiano-austriac Montana Tech Components AG - unul din primii patru producători mondiali de componente metalice aerospaţiale.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite