Complexul Rovinari-Turceni curentează clasa politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recenta anchetă demarată pe piaţa energiei ca urmare a anunţului făcut de către ministrul economiei şi comerţului, Codruţ şereş, privind firmele-căpuşă care pendulează în jurul

Recenta anchetă demarată pe piaţa energiei ca urmare a anunţului făcut de către ministrul economiei şi comerţului, Codruţ şereş, privind firmele-căpuşă care pendulează în jurul complexurilor energetice de la Rovinari şi Turceni, nu a rămas fără reacţii din diferite medii.
Deputatul PSD de Gorj, Victor Ponta, a făcut publică o listă cu principalele firme care cumpără energie electrică la preţuri preferenţiale de la termocentralele din Gorj, acuzându-le că înregistrează profituri uriaşe din revânzarea energiei, la un preţ uneori de patru ori mai mare. Printre firmele care au încheiat contracte preferenţiale cu complexurile de la Rovinari şi Turceni se numără, potrivit lui Ponta, SC Energy Holding SA, SC Ennet SA, SC Enol SA, SC Elcomex SA, SC Electromagnetica SA, SC Gevco SRL, SC Grivco SA, SC Europec SA, SC Romelectro SA, SC Also Energ SRL, SC Total Electric Oltenia SA, EFT, Electrocond, Eloltenia, Imobiliar Construct, Electricom, EGL Gas. "Din păcate, domnul ministru a putut să spună doar o parte, nu a putut să spună absolut tot despre ce se întâmplă cu energia de la termocentralele Turceni şi Rovinari. Am văzut că domnul şereş nu a putut să dea (numele firmelor beneficiare - n.r.) sau nu le ştie, ori nu le-a dat din motive politice, şi îl înţeleg, ori chiar nu le-a aflat", a afirmat Ponta. Compania Grivco este deţinută de familia liderului Partidului Conservator, condus de Dan Voiculescu, formaţiune politică din care face parte ministrul economiei. Ponta a apreciat că, prin încheierea acestor contracte preferenţiale cu societăţi de stat, firmele respective înregistrează profituri de miliarde de lei. "Aceste firme cumpără energia electrică de la cele două complexuri la preţuri cuprinse între 52 lei/MWh şi 150 lei/ MWh şi le revând către alţi consumatori la preţuri cuprinse între 280 şi 400 de lei", a precizat Ponta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite