Companiile din energie şi gaze cer majorarea cu două cifre a preţurilor pentru consumatorii industriali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul gazelor şi cel al electricităţii pentru consumatorii industriali ar trebui să crească cu două cifre, întrucât nivelurile actuale nu sunt sustenabile, a declarat astăzi preşedintele Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Frank Hajdinjak, după o întâlnire cu reprezentanţii FMI.

"Trebuie să ne aşteptăm la o creştere cu două cifre a preţurilor gazelor şi electricităţii", a afirmat Hajdinjak, citat de Mediafax.

Aceste creşteri de preţ ar trebui să aibă loc în ultimul trimestru din 2011 şi primul semestru din 2012.

Hajdinjak a adăugat că asociaţia a discutat cu FMI şi problema datoriilor CFR către furnizorii de energie, care se ridică la circa două miliarde de lei.

Întâlnirea dintre FMI şi ACUE face parte din seria de întâlniri pe care membrii delegaţiei FMI şi CE le au în mod regulat cu reprezentanţii asociaţiilor patronale, profesionale şi sindicale din România.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se va afla în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, iar cele mai importante teme de pe agenda de lucru vizează construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite