Companiile de stat vor vira 90% din impozitul pe profit la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de stat şi regiile autonome vor fi obligate să verse la bugetul de stat echivalentul a 90% din impozitul pe profit, aproape dublu comparativ cu limita actuală, de 50% din impozit, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

Executivul a mai decis să diminueze cu 20% cheltuielile cu bunurile şi serviciile la companiile de stat, conform procedurii aplicate în cazul instituţiilor publice, exceptate fiind doar cheltuielile aferente producţiei.

Până la sfârşitul anului, companiile şi regiile de stat nu mai pot efectua achiziţii de autoturisme şi alte bunuri. Mai mult, Guvernul este hotărât să sprijine firmele mici şi mijlocii.

"Am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care firmele vor accesa mai uşor fonduri europene şi vor putea cotracta împrumuturi de la bănci", a declarat premierul Emil Boc.

"Dacă până acum o firmă care câştiga un proict nu putea să meargă la bancă şi să ia un credit prin gajarea cu bunurile care fac obiectul contractului, acestea vor merge la bancă şi vor fi ipotecate pentru a lua un împrumut, gajând inclusiv cu bunul care face obiectul contractului. Deci vor avea un supliment de activitate economică", spune premierul Boc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite