Companiile vestice de posta vor sa transporte coletele romanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de posta din Austria, Italia si Franta sunt interesate sa investeasca in piata romaneasca de servicii postale, ne-a declarat Dan Toader, directorul general al Postei Romane. ,Piata

Companiile de posta din Austria, Italia si Franta sunt interesate sa investeasca in piata romaneasca de servicii postale, ne-a declarat Dan Toader, directorul general al Postei Romane. ,Piata romaneasca de servicii de posta este in crestere. Estimez ca doar 10 la suta din potentialul pietei este acoperit in acest moment". Potrivit lui Toader, companiile straine de profil ar fi interesate sa participe si la procesul de privatizare al Postei Romane, dar si la dezvoltarea altor proiecte de comunicatii in parteneriat cu Posta Romana. ,In paralel, exista si pe plan local interes din partea unor investitori autohtoni pentru derularea unor afaceri in domenii precum distributie, intretinerea sistemelor informatice, cash-management, transport etc.", a mai spus Dan Toader.
Nu vor fi disponibilizari, dar postasii vor migra
Aceste proiecte, care vor demara cel tarziu la sfarsitul lui 2005, se vor concretiza in infiintarea unor societati, la care Posta va fi co-actionar, unde vor putea migra o parte din angajatii actuali ai Postei. ,Procesul de restructurare al Postei a inceput deja. Cu toate acestea, nu vor avea loc disponibilizari, ci angajatii vor putea sa se mute in aceste entitati comerciale noi, specializate", a mai adaugat directorul Postei, subliniind faptul ca s-a inceput deja informarea angajatilor cu privire la schimbarile care vor avea loc. In primul semestru din 2005, profitul Postei s-a ridicat la aproximativ 5 milioane de euro, cu mult peste cel obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, cand s-a cifrat la 60.000 de euro. ,Cresterea profitului se explica in primul rand prin cresterea ponderii serviciilor financiare si a demararii unor proiecte imobiliare", conchide directorul general al institutiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite