Companiile româneşti se luptă pentru a fi furnizorii Casei Regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar şase companii româneşti deţin în acest moment dreptul de a furniza în mod oficial diferite produse pentru Casa Regală. Acestea sunt Murfatlar, Frottierex, Doina Levintza, Dan Coma, Cramele

Doar şase companii româneşti deţin în acest moment dreptul de a furniza în mod oficial diferite produse pentru Casa Regală. Acestea sunt Murfatlar, Frottierex, Doina Levintza, Dan Coma, Cramele Halewood şi Transavia. În viitor, lista ar putea fi completată cu nume precum Volvo, BMW sau Borsec.
De secole, Casele Regale sunt recunoscute peste tot în lume drept etalon al bunului-gust, calităţii şi fineţii, standardele monarhice fiind greu de atins. În România, tradiţia acordării titlului de "furnizor al Casei Regale" a fost reluată după aproape o jumătate de secol. Printre primele persoane distinse cu titulatura de furnizor se numără bijutierul Reş şi fotograful Gugenberger, personaje celebre la începutul anilor 1900. Cei legaţi sufleteşte de ceea ce înseamnă Casa Regală pentru România vorbesc cu nostalgie de vremurile în care odinioară şi Casa Capşa se afla pe lista celor distinşi cu onoarea de a furniza Casei Majestăţii Sale Regelui diferite produse, în special prăjituri.
Furnizorii actuali ai Casei Regale sunt în număr de şase, companii sută la sută româneşti, după cum impune protocolul.
Este vorba de Murfatlar, furnizor de vinuri, Frottierex - furnizor de prosoape personalizate cu însemnele coroanei regale, Doina Levintza şi Dan Coma, furnizori de produse şi accesorii vestimentare, Cramele Halewood - furnizor de vinuri spumante, printre care şi şampania Rhein, produs cu tradiţie veche la Casa Regală, şi Transavia - furnizor de produse de pasăre.
Transavia a primit această distincţie ieri, în cadrul unei ceremonii, la care a luat parte şi Majestatea Sa Regele Mihai, Majestatea Sa Regina Ana, împreună cu Alteţele lor Regale Principesa Margareta a României şi Principele Radu de HohenzollernVeringen. "Conferirea calităţii de furnizor al Casei Regale este o onoare deosebită pentru noi", spune directorul general al Transavia, Ioan Popa. În cursul zilei de mâine, Casa Regală urmează să reînnoiască diploma de furnizor pentru compania Murfatlar. "Calitatea de furnizor a fost acordată în premieră Murfatlarului în 2003. De atunci, compania noastră furnizează periodic Casei Regale vinuri din gama 3 Hectare, Rai de Murfatlar -în special cel roşu - şi Sec de Murfatlar, Sauvignon Blanc", a declarat, pentru Adevărul, Laura Muşat, PR Manager Murfatlar.
Dacă unele companii au reuşit să obţină acest statut, altele de-abia acum trec prin probele necesare.
"Calitatea de furnizor este oferită persoanelor sau companiilor comerciale care au asigurat livrarea de bunuri şi servicii pentru minimum un an către Casa Regală. În acest sens, Borsec ar putea deveni un potenţial funizor de apă minerală", a declarat Ion Tucă, directorul Casei Majestăţii Sale Regelui. Potrivit acestuia, Majestatea Sa Regele Mihai testează în prezent un autoturism marca BMW, în timp ce Alteţa Sa Regală Principesa Margareta foloseşte un model Volvo XC 70.
Calitatea de furnizor al Casei Regale se oferă pe o perioadă de trei ani, după care poate fi luată în discuţie prelungirea ei cu încă trei ani. Distincţia poate fi retrasă în orice moment de către Casa Regală, nefiind expresia unui contract sau parteneriat, ci expresia dreptului inalienabil al consumatorului de a-şi alege sursa de aprovizionare sau de servicii. Calitatea de furnizor se oferă prin înmânarea unui document eliberat de Casa Regală, semnat de şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, Andrew Popper. În cazul în care cei care furnizează produse decedează, dar şi dacă firma este vândută, intră în faliment sau se desfiinţează, această calitate se retrage automat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite