Companiile listate fac "economie" la transparenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţiile suplimentare despre administratorii companiilor listate la bursele central şi est-europene nu reprezintă, încă, o prioritate. Spre deosebire de Spania, unde toate companiile din

Informaţiile suplimentare despre administratorii companiilor listate la bursele central şi est-europene nu reprezintă, încă, o prioritate.
Spre deosebire de Spania, unde toate companiile din ringul bursier (monitorizate de programul "Parteneri pentru Stabilitate Financiară") dau informaţii suplimentare despre administratori, sau de Portugalia, unde procentul se ridică la 90%, la Bursele din Europa Centrală şi de Est doar 41% din companii oferă informaţii în plus despre administratori.
"Am asistat la un progres foarte lent, ţinând cont că, în urmă cu cinci ani, procentul adjudecat de companiile central şi est-europene monitorizate era de 19%", a subliniat, în cadrul unui seminar privind guvernanţa corporativă, Geoffrey Mazzulo, directorul programului PFS. Mazzulo consideră că atitudinea Estului poate fi asimilată refuzului de a accepta faptul că transparenţa poate deveni un avantaj concurenţial.
Acelaşi studiu arată că 81% din companii furnizează pe internet o listă a managementului, 76% afişează, on-line, lista membrilor consiliilor de administraţie, iar 46% dau informaţii suplimentare despre manageri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite