Companiile româneşti domină în TOP-ul business-urilor din Sud-Estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile româneşti domină cea de-a patra ediţie a „SEE TOP 100", clasamentul anual al celor mai mari businessuri din Sud-Estul Europei (SEE) în funcţie de veniturile totale, publicat de SeeNews în parteneriat cu AT Kearney şi Euromonitor International.

Patruzeci şi şapte de societăţi din România au câştigat puncte în clasamentul pentru anul 2010, faţă de doar 41 cu un an înainte când tot România a avut cel mai mare număr de participanţi.

Grupul OMV Petrom conduce clasamentul pentru cel de-al treilea an, după ce în 2010 a înregistrat venituri totale de 3,627 miliarde de euro. Acesta este urmat de croaţii de la INA-Industrija Nafte (petrol şi gaze), cu 3,291 miliarde de euro şi de bulgarii de la Burgas LUKOIL Neftochim cu 2,79 miliarde de euro.

Companiile româneşti aflate în „SEE TOP 100" contribuie cu 40 miliarde de euro la veniturile totale adunate de la cele 100 cele mai performante societăţi şi care au atins 87,4 miliarde de euro în 2010. Clasamentul cuprinde cele mai mari companii non-financiare din regiune cu noi intraţi în ediţia din acest din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, România, Serbia şi Slovenia.

Vezi pe forbes.ro ce alte societăţi sunt evaluate şi cine conduce în clasamentul celor mai mari bănci din regiune

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite