Companiie româneşti domină topul celor mai mari afaceri din Sud-Estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile româneşti domină topul celor mai mari afaceri din Europa de Sud-Est, în funcţie de veniturile totale obţinute în 2010, arată un studiu al SeeNews, realizat în parteneriat cu AT Kearney şi Euromonitor International.

Din totalul celor 100 de companii înscrise în top, 47 sunt din România, faţă de 41 în 2010, când ţara noastră înregistra tot cel mai mare număr de participanţi.

Compania românească de petrol şi gaze OMV Petrom conduce clasamentul pentru al treilea an consecutiv, cu venituri totale de 3,627 de miliarde de euro în 2010, fiind urmată de grupul croat de petrol şi gaze INA Industria Nafte, cu 3,291 de miliarde de euro, şi de rafinăriile bulgare Burgaz Lukoil Neftochim, cu 2,79 miliarde de euro. 

Împreună, companiile româneşti din top contribuie cu 40 de miliarde de euro la totalul veniturilor de 87,4 miliarde de euro al celor mai performante 100 de companii din Europa de Sud-Est.

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est, în funcţie de valoarea activelor, România ocupă primul loc, cu BCR. Ea este urmată deNova Ljubljanska Banka din Slovenia şi de Zagrebacka Banka Croaţia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite