Compania Google este 99% sigură că va închide motorul de căutare din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Google a pus la punct planuri detaliate ce prevăd închiderea motorului său de căutare din China şi este 99% sigură că va închide operaţiunile de aici după ce negocierile cu autorităţile chineze au ajuns în impas, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de Financial Times.


În replică, guvernul chinez a spus că nu este pregătit să facă niciun compromise pentru a împiediaca Google să-şi restrângă operaţiunile în China.

Semnele că Google se pregăteşte să renunţe la motorul de căutare din China google.cn vin după două luni după ce compania americană a raportat atacuri cibernetice de amploare asupra serverelor sale, despre care susţine că au fost iniţiate de statul chinez. Însă, chiar dacă Google vrea să părăsească piaţa de internet chineză cât mai repede, compania vrea să se asigure că angajaţii chinezi ai companiei nu vor fi supuşi opresiunii autorităţilor comuniste în urma aplicării planului de închidere a motorului google.cn.

În plus, Google vrea să-şi menţină celelalte afaceri în China, însă oficialii companiei cred că restricţiile statului chinez vor face imposibilă prezenţa Google aici.

Citeşte şi

Google reîncărcat în China

Incidentul Google ar putea afecta investițiile americanilor în China

NSA va investiga atacurile informatice din China asupra Google

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite