Comisiile de buget au votat un amendament care permite reintroducerea ajutoarelor de stat în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlamnet au adoptat în unanimitate un amendament care stabileşte că, pentru asigurarea sumelor necesare finanţării schemelor de ajutoare de stat în domeniul agricol, care se vor acorda în 2010, Minsiterul Agriculturii poate efectua virări de credite bugetare cu avizul Ministerului Finanţelor.

"Ieri, Ministerul Agriculturii a făcut deja prenotificări la Comisia Europeană pentru reintroducerea unor forme de sprijin în agricultură", a punctat Gheorghe Tinel, membru al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, cerând adoptarea amendamentului care a fost avizat şi în Comisiile reunite de agricultură.

Preşedintele de şedinţă, Viorel Ştefan, a dorit să ştie de unde va avea ministerul bani pentru finanţarea acestui instrument pentru sprijinirea agriculturii, în condiţiile în care din cele 3,3 miliarde de lei la dispoziţia Ministerului Agriculturii, aproape 2 miliarde sunt datorii, dar deputatul din Comisia pentru agricultură a invocat suma obţinută prin amendament la Comisie, de 2 miliarde de lei.

Secretarul de stat din Finanţe, Gheorghe Gherghina, a susţinut că, pentru a obţine avizul CE, România trebuie să abă această prevedere prinsă în buget, precizând că oricum nu se cunoaşte care va fi plafonul de finanţare permis de Comisie.

"Aşa cum e menţionată sursa este insuficientă. Mizaţi pe faptul că se vor da bani la rectificare. Să le spunem fermierilor că până în semestrul doi nu primesc niciun leu, să nu aruncăm petarde", a continuat Viorel Ştefan.

Cu toate acestea, parlamentarii au avizat unanim acest amendament.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite