Comisia Europeană verifică informaţiile despre contractele semnate între Hidroelectrica şi “băieţii deştepţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană analizează informaţiile transmise de autorităţile române cu privire la contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi distribuitorii, furnizorii şi cumparătorii de energie electrică, menţionează surse CE.

"Comisia va trata într-o manieră coerentă toate cazurile, care sunt asemănătoare şi presupun chestiuni similare", precizează surse de la Comisia Europeană citate de Mediafax.

Comisia Europeană (CE) analizează un posibil ajutor de stat acordat "băieţilor deştepţi" din energie, prin contracte cu Hidroelectrica, iar Consiliul Concurenţei a deschis o investigaţie privind legalitatea acestor acorduri.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat miercuri, la Mediafax Talks About Competition, că în prezent instituţia pe care o conduce colaborează cu CE, care analizează posibilitatea unui ajutor de stat în cazul contractelor încheiate între Hidroelectrica şi traderii de energie în afara pieţei.

"Dacă va fi considerat ajutor de stat, Comisia Europeană te obligă să închei practica respectivă, iar banii luaţi de la companii vor fi returnaţi statului. CE încă analizează dacă va deschide investigaţia", a spus Chiriţoiu.

El a arătat că autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei analizează de peste un an piaţa de electricitate şi a declanşat recent o investigaţie, care vizează posibile pratici neconcurenţiale, atât pe verticală cât şi pe orizontală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite