Comercianţi amendaţi de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 129 de comercianţi au primit amenzi în valoare de 340.000 de lei, în urma controalelor „fulger“ efectuate în perioada Sărbătorilor de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Controalele au avut loc în perioada 19-23 decembrie în pieţe, supermarketuri şi hipermarketuri, carmangerii, măcelării şi târguri de animale, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

Din totalul celor 1.178 de unităţi controlate, 922 au fost supermarketuri sau hipermarketuri, 162 pieţe agroalimentare sau hale de carne, 65 măcelării sau carmangerii, 20 depozite alimentare şi nouă pensiuni turistice.

Pe lângă cele 129 de amenzi, au mai fost acordate alte 146 de avertismente. Cantitatea totală de produse alimentare neconforme, descoperite de inspectori, confiscate şi dirijate spre neutralizare, a fost de 1.610 kilograme.

„Am convingerea că, prin activitatea inspectorilor noştri din această perioadă, vom contribui la bucuria şi liniştea de care românii au nevoie de Sărbători. Vom continua verificările pentru a ne asigura de acest lucru", a declarat Marian Zlotea, preşedintele Autorităţii. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite