Codul Fiscal, la loc comanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Varujan Vosganian a renunţat la o parte din modificările ce urmau să fie făcute legii Varujan Vosganian, ministrul economiei şi finanţelor, a revenit vineri asupra modificărilor ce

Ministrul Varujan Vosganian a renunţat la o parte din modificările ce urmau să fie făcute legii

Varujan Vosganian, ministrul economiei şi finanţelor, a revenit vineri asupra modificărilor ce urmau să fie făcute Codului Fiscal. Parte din acestea au fost eliminate şi în urma sesizărilor apărute, în aceeaşi zi, în "Adevărul".

Proiectul de modificare a Codului Fiscal a suferit schimbări, în urma şedinţei Comisiei de Dialog Social care a avut loc, vineri, la Ministerul Economiei şi Finanţelor. Aşa cum şi "Adevărul" a sesizat în ediţia sa de vineri, multe dintre modificările propuse iniţial aveau să nemulţumească mediul de afaceri.

"MEF a decis, vineri, în urma discuţiilor cu partenerii de dialog social, eliminarea propunerii conform căreia românii care muncesc în străinătate ar trebui să plătească în România, de la 1 ianuarie 2008, diferenţă de impozit pe venit dacă în ţara respectivă impozitul este mai mic de 16%", a declarat, pentru "Adevărul", Dana Daraban, consilierul ministrului economiei.

Pe lângă faptul că măsura ar fi avut un impact nesemnificativ, în sensul creşterii veniturilor la buget, aceasta i-ar fi descurajat pe muncitorii români care lucrează în străinătate cu acte în regulă.

Finanţele au renunţat tot vineri şi la majorarea impozitului pe veniturile obţinute din vânzarea produselor agricole, cu câte 1%/an, în perioada 2008-2010. Acesta va fi de 2% în următorii trei ani. "Forma finală a proiectului de modificare a Codului Fiscal va fi discutată luni (n.r.- astăzi) şi în CES, urmând să fie dezbătută de guvern în prima şedinţă", au declarat pentru "Adevărul" surse din MEF.

Principalele modificări ale Codului Fiscal vizează eliminarea taxării inverse la TVA în construcţii, menţinerea plăţii TVA în vamă încă patru ani, plata dividendelor şi pe parcursul anului şi majorarea plafonului pentru venit impozabil, în cazul pensiilor, de la 900 la 1.000 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite