Clujana a reluat exporturile de încălţăminte în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după Revoluţie, fabrica de încălţăminte Clujana a reluat, la sfârşitul anului trecut, exporturile către Europa, în special către Franţa şi Irlanda, informează site-ul financiar din Italia, portalino.it.

Fabrica din Cluj a livrat, doar în luna decembrie 2009, un lot de 8.892 de perechi de încălţăminte, în valoare totală de 179.000 de euro, având în pregătire alte modele destinate pieţei irlandeze.

Conducerea firmei româneşti a semnat, în septembrie 2009, un contract cu societatea franceză Soditex, ce îi permite pătrunderea pe pieţele Uniunii Europene. Acordul prevede că cele două firme vor crea o colecţie de 200 de modele.

La Clujeana, al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Cluj, lucrează aproximativ 350 de angajaţi.

„În 1989, Clujana avea 10.000 de angajaţi. Nu se va mai ajunge la un asemenea efectiv, nici nu este cazul. Va creşte însă producţia. Avem în vedere dublarea acesteia într-un an. Ne ajută faptul că fabrica are cumpărători fideli şi azi, prin urmare un renume deosebit", a declarat, recent, Dan Ungureanu, directorul fabricii Clujana, citat de Agerpres.

Producţia societăţii Clujana a fost reluată în 2005, după 16 ani de stagnare, cu o singură linie de fabricaţie, iar la ora actuală a ajuns la cinci linii de cusătorie şi una de asamblat talpa. În 2007 a fost obţinut avizul acţionarilor pentru deschiderea unor reprezentanţe la Bucureşti şi la Timişoara. În iunie 2008, Clujana era deja retehnoligizata integral şi producea în jur de 20.000 de perechi de încălţăminte pe lună, din care 80% în regim lohn. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite