Cluj-Napoca, evoluţie atipică a preţurilor locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Cluj-Napoca este în continuare oraşul în care dinamica preţurilor sfidează criza, evoluţia segmentului rezidenţial fiind în continuare greu de previzionat.

De la începutul anului, cu excepţia apartamentelor mari, cu patru camere, preţurile cerute pentru apartamentele vechi din municipiul Cluj-Napoca au crescut aproape constant, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro. Cel mai mult s-au scumpit apartamentele vechi cu două camere, cu 5,9%, urmate de cele cu o cameră, cu 1%. Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere a rămas aproape neschimbat, evoluţia înregistrată fiind de +0,3%. Totuşi, o diferenţă mare de preţ s-a observat la apartamentele vechi cu patru camere din Cluj Napoca, preţul cerut pentru acestea scăzând cu 15,7%.

Preţurile cresc pentru că există cerere

Motivul pentru care preţurile locuinţelor din acest oraş urmează o traiectorie diferită faţă de celelalte centre urbane din ţara noastră este reprezentat de faptul că, aici, cererea a intrat pe un trend ascendent, este de părere Marius Ivănescu, consultan imobiliar al agenţiei Imobilis din Cluj-Napoca. În ultimele luni s-a putut observa o creştere cu aproximativ 10% a cererii pe zona apartamentelor cu una, două şi trei camere, ceea ce a condus, inevitabil, la o creştere a preţurilor, a declarat Ivănescu, care mai spune că previziunile anticipează o creştere cu până la 10% a preţurilor pe acest segment până la sfârştiul acestui an, comparativ cu situaţia de la finele lui 2009.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite