Clienţii băncilor nu se lasă mai prejos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Ordonanţa creditelor a trecut de Comisia economică din Camera Deputaţilor cu modificări în favoarea băncilor, grupurile de clienţi nemulţimiţi au trimis Comisiei de buget o scrisoare prin care susţin neconstituţionalitatea proiectului de lege.

 „Proiectul de lege se află sub riscul neconstituţionalităţii, întrucât se încalcă principiul bicameralismului, dar şi decizii existente ale Curţii Constituţionale", se arată în scrisoarea grupului de clienţi.

Ei spun că amendamentele aduse actului normativ ar fi trebuit depuse şi la Senat, pentru ca această Cameră să aibă dreptul să se pronunţe asupra acestora. În ceea ce priveşte modificările aduse Ordonanţei 50/2010, clienţii nemulţumiţi susţin că nu fac decât să complice şi mai mult lucrurile, făcând aplicarea legii şi mai neclară.

Ei arată că o transformare a unei dobânzi după formula marjă fixă plus indici, în condiţiile în care aceştia sunt la un nivel-minim, nu face decât să marcheze un prag minim al câştigurilor băncilor acum şi să garanteze creşterea acestora când indicii vor exploda.

Grupurile de clienţi susţin că nu vor abandona demersul de a convinge băncile să elimine clauzele abuzive şi, dacă e cazul, vor intenta procese naţionale colective.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite