Clienţii RCS&RDS vor plăti lunar minimum 5 lei în plus - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre corecţiile realizate de RCS&RDS, resursele de petrol din Marea Neagră şi investiţiile pentru creşterea vitezei trenurilor. Printre alte subiecte, modul în care se fac achiziţiile publice trebuie schimbat, iar sute de dezvoltatori de proiecte imobiliare au fost amendaţi.

RCS&RDS nu mai dă gratis telefonia fixă. Toţi clienţii vor plăti în plus minimum 5 lei

Clienţii serviciilor de cablu TV sau internet care nu plăteau nimic pentru telefonul fix vor trebui să achite lunar minimum 5 lei, inclusiv TVA, potrivit ZF. Aceasta este una dintre cele mai severe corecţii realizate de RCS&RDS în politica sa de preţuri, având în vedere că decizia de a mări tarifele ar putea afecta peste un milion de clienţi.

Bătălie mare pentru resursele de petrol din Marea Neagră

Greii din domeniul petrolier "se bat" să câştige concesiunea mai multor perimetre din Marea Neagră, unele situate în teritoriul câştigat de România la Haga, în procesul cu Ucraina. Ieri, a început deschiderea ofertelor, iar astăzi ar putea fi anunţaţi participanţii. Evaluarea ofertelor durează circa o lună de zile, potrivit Bursa.

1,66 mld. lei, investiţiile în creşterea vitezei trenurilor la 160 km pe oră

Starea dezastruoasă a infrastructurii feroviare şi necesitatea alinierii la cerinţele europene au determinat Ministerul Transporturilor să întocmească un act adiţional potrivit căruia Ministerul Transporturilor va aloca prin bugetul său anual 823 mil. lei fără TVA, banii fiind destinaţi reparaţiilor infrastructurii feroviare şi stopării degradării acesteia, scrie Curierul Naţional. Alte lucrări sunt cele pentru reducerea restricţiilor de viteză, investiţiile ridicându-se la 1.659.524.000 lei. 

Comisia Europeană: Modul în care se fac achiziţiile publice trebuie schimbat

Autorităţile române sunt vinovate pentru că au permis instituirea unei „culturi” în zona de achiziţii publice, care permite mărirea preţurilor în timpul derulării contractelor, a declarat Benoit Nadler, responsabil pentru România în cadrul Directoratului General pentru Politici Regionale, din Comisia Europeana, scrie Financiarul.

Sute de amenzi pentru dezvoltatorii de proiecte imobiliare

În primul trimestru al acestui an, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a redus activitatea de control, astfel că în trei luni au fost efectuate doar 160 de controale în cadrul a 52 de ansambluri rezidenţiale. Pentru cele 76 de nereguli constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 10.700 de lei, informează Money.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite