Cioloş va propune un pachet legislativ care va creşte puterea de negociere a producătorilor de lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, la un seminar organizat de Consiliul Concurenţei, că intenţionează să propună un pachet legislativ pentru sectorul laptelui, care să ducă la creşterea puterii de negociere a producătorilor în raport cu procesatorii.

"Intenţionez să propun în următoarea perioadă un pachet legislativ prin care să echilibrăm sectorul laptelui. Prin acest pachet se urmăreşte creşterea puterii de negociere a producătorilor în raport cu procesatorii, care să nu ducă la disfuncţionalităţi", a spus Cioloş, potrivit Mediafax.

În Uniunea Europană sunt 5.400 de procesatori de lapte şi 950.000 de producători, potrivit comisarului european pentru Agricultură.

Propunerea comisarului european vizează ca producătorii de lapte să poată negocia preţuri în comun până la un nivel care să nu afecteze regulile concurenţei.

"Vrem să propunem elemente pentru un contract-tip care să poată fi utilizat în negocieri şi să putem asigura o transparenţă a datelor de piaţă. Astfel, atunci când se negociază cantităţi şi preţuri, să existe un contact cu realitatea", a mai spus Cioloş.

El a adăugat că urmează să fie îmbunătăţite şi normele de comercializare a produselor alimentare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite