Cioloş: CE vrea să înfiinţeze un sistem de asigurare a veniturilor fermierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană (CE) analizează propuneri pentru înfiinţarea unui sistem de asigurare a veniturilor fermierilor, cu finanțare publică sau public-privată, parte a reformei Politicii Agricole Comune (PAC) a blocului comunitar, a declarat Dacian Cioloș, comisarul pentru Agricultură, citat de Reuters.

Dacian Cioloș, comisarul european pentru Agricultură,prezent în cadrul unei conferintțe organizate la Bruxelles de asociaţia comercianţilor de cereale Coceral, spune că este luată în calcul şi o propunere pentru crearea unei agenţii care să promoveze produsele agricole europene la nivel global "Ne gândim la un instrument cu o contribuţie publică, sau public-privată, administrată la nivel de state sau UE", a afirmat Cioloş referitor la schema de asigurări. El mai arată că sunt necesare instrumente noi pentru a asigura un venit minim pentru fermieri, după ce UE a renunţat la multe dintre mecanismele de administrare a pieţei, a adăugat el.


Detaliile programului de asigurări se află în lucru, dar CE ar trebui să poată discuta aceste planuri până în a doua jumătate a acestui an, a adăugat Cioloş.


Comisarul îşi va prezenta ideile privind reforma politicii agricole comune într-un raport care va fi prezentat în noiembrie, iar propuneri legislative ar putea fi făcute în iulie 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite