UPDATE Comisia Europeană confirmă: plăţile pe programul din fonduri europene POSDRU vor fi întrerupte în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a anunţat vineri oficial că Directorul general al DG pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din cadrul Comisiei Europene, prin care este gestionat Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane (POSDRU) România (program prin care beneficiem de finanţări de 3,4 miliarde de euro), va emite în câteva zile o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs, urmare a unor "deficien

Adevărul Europa a publicat joi informaţia potrivită căreia Comisia Europeană analizează deficienţe legate de controlul şi managementul programului, după ce Ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, a anticipat, la începutul săptămânii riscul unei astfel de măsuri. El a refuzat însă să precizeze despre care din programele operaţionale este vorba. Comisarul român pentru Agricultură, Dacian Cioloş, prezent în România, a confirmat şi el riscul suspendării plăţilor pe POSDRU.

CITEŞTE ŞI:

Comisarul UE pentru agricultură DACIAN CIOLOŞ a confirmat avertismenutul în timpul vizitei la Bucureşti Ciolos

Deficienţele pe programul menţionat au fost descoperite de Autoritatea română de audit şi se referă, potrivit CE, la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare. Urmare a acestora, Comisia poate întrerupe plata cererilor transmise de România pentru o perioadă de maximum 6 luni.

 Întreruperea va fi ridicată după ce autorităţile de la Bucureşti remediază neregulile.

 "Comisia este încrezătoare că autorităţile române tratează deficienţele semnalate cu seriozitate şi iau masurile ce se impun şi că acestea vor duce la o reluare a plăţilor înainte de expirarea celor şase luni prevăzute de Regulament", mai menţionează reprezentanţa CE.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite