EXCLUSIV: U.N-Roro scoate CFR Marfă de pe axa Constanţa-Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

U.N-Roro va fi compania care va efectua operaţiunile de transport maritim de marfă dintre România şi Turcia. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru “Adevărul” de ministrul turc al Transporturilor, Binali Yldirim, prezent la Bucureşti.

În urma unei întâlniri pe care oficialul turc a avut-o cu ministrul Transporturilor român, Anca Boagiu, s-a semnat un protocol de colaborare privind deschiderea unor linii regulate de transport marfă pe Marea Neagră între porturile Constanţa şi Pendik (Istanbul). “Companiile de stat nu au capacitatea tehnică şi puterea financiară pentru a efectua un transport de marfă eficient”, a declarat Yldirim.

La rândul său, Anca Boagiu a declarat că partea turcă este gata să opereze aceste linii, probleme fiind până acum doar cu partea română, din cauza unei dificultăţi cu CFR Ferry-Boat.  “ Am purtat o discuţie cu CFR Marfă şi Portul Constanţa să începem să pregătim zona de operare şi lina de feribot să fie deschisă”, a spus ministrul. Compania românească de stat a înregistrat pierderi în 2009 de circa un milion de euro.

Prima companie care s-a angajat să opereze transportul de marfă pe linia Constanţa -Istanbul, U.N-Roro, va fi urmată de alte companii atât turceşti cât şi româneşti, care şi-au arătat deja interesul în acest sens, potrivit ministrului turc al Transporturilor.

Gigfantul U.N-Roro ocupă locul 7 în lume, în ceea ce priveşte transporturile maritime şi poziţia a 4-a în regiunea Mării Negre.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite