Cine lasă trenul şi maşina pentru avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la început, numai oamenii de afaceri îşi permiteau să zboare cu avionul, acum, de când preţurile au devenit mai accesibile, avioanele, mai ales cele ale companiilor low - cost, au început să fie folosite şi în scop personal.

Profilul călătorilor diferă de la o companie la alta şi de la o rută la alta.De exemplu, ruta Bucureşti - Timişoara este frecventată de pasageri care călătoresc în scop de afaceri, în timp ce spre Arad merg, în special, oameni care-şi vizitează rudele sau prietenii, explică directorul general al Blue Air.

De asemenea, la Tarom, majoritatea călătorilor sunt români, au vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani şi zboară în special în interes de serviciu. Totodată, cursele Carpatair sunt frecventate în special de oameni de afaceri, spune Paula Ardelean. Zburând cu avionul, oamenii de afaceri economisesc în primul rând timp, dar şi banii pe care i-ar fi cheltuit pe drum şi cu cazarea la hotel, explică operatorii.

„Foarte mulţi pasageri aleg să meargă cu avionul în locul trenului sau al maşinii. De exemplu, de la Iaşi până la Timişoara, o călătorie cu trenul durează 12 ore, iar cu maşina minimum 10 ore. În paralel, cu avionul această distanţă poate fi parcursă în numai 50 de minute", explică reprezentatul Carpatair.

Bătălie pe Timişoara şi pe Cluj

Toţi operatorii aerieni susţin la unison că rutele cele mai solicitate sunt, de departe, Bucureşti-Cluj şi Bucureşti-Timişoara. Văzând că avioanele sunt arhipline, companiile s-au gândit ca, odată cu orarul de vară, să suplimenteze numărul curselor. „Cea mai solicitată cursă este Timişoara-Bucureşti, motiv pentru care am decis suplimentarea zborurilor pe această rută începând cu luna martie cu două zboruri adiţionale pe zi, dimineaţa. În acest fel, oferim şi pasagerilor din Timişoara conexiune de dimineaţă spre Bucureşti, cu retur după-amiaza spre casă", afirmă Paula Ardelean.

În ciuda suplimentării din martie, compania Carpatair se vede nevoită să mai crească, din 12 aprilie, încă o dată numărul de zboruri, introducând zece noi curse săptămânale pe relaţia Timişoara - Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite