Cifrele de afaceri ale comercianţilor au scăzut cu 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară, în septembrie, performanţele vânzătorilor au fost mai mici decât în august

În luna septembrie, comercianţii au înregistrat o premieră tristă: cifrele de afaceri din acest sector au scăzut, în medie, cu 10% faţă de luna anterioară. În schimb, cifrele de afaceri ale industriaşilor au crescut cu 3,8%, iar valoarea lucrărilor de construcţii cu 9,4%.
Firmele profilate pe comerţul cu amănuntul au înregistrat o scădere cu 9,7% a cifrei de afaceri, iar companiile care comercializează autovehicule şi carburanţi o scădere cu 11,6%. Cei mai câştigaţi au ieşit, în prima lună din toamna acestui an, prestatorii de servicii, ale căror cifre de afaceri au crescut, faţă de august, cu peste 11%.
Potrivit datelor raportate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS), producţia industrială a crescut, per total, cu 6,5%. În timp ce industria prelucrătoare a avut o creştere a producţiei cu 8,1%, furnizările de energie electrică şi termică au scăzut, în medie, cu 8,7%.
"La această situaţie au contribuit condiţiile favorabile generate de cota scăzută înregistrată de rata inflaţiei, evoluţia câştigurilor salariale, inclusiv a câştigului real, precum şi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite