Chiţoiu dă vineri verdictul în cazul contractelor cu "băieţii deştepţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, va anunţa vineri rezultatul negocierilor dintre Hidrolectrica şi beneficarii contractelor preferenţiale de energie, aşa-zişii "băieţi deştepţi".

"Vineri vom organiza o conferinţă de presă în care vom anunţa rezultatul renegocierii contractelor băieţilor deştepţi. Avem informaţii, dar încă nu sunt publice", a declarat Chiţoiu.

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat săptămâna trecută că "băieţii deştepţi" care au contracte preferenţiale cu Hidroelectrica ar putea să plătească amenzi şi să ramburseze toate sumele de care au beneficiat dacă ancheta Comisiei Europene stabileşte că aceste contracte au reprezentat ajutoare de stat.

El a arătat că o parte dintre "băieţii deştepţi" au fost de acord cu renegocierea contractelor, dar mai sunt unii care refuză să semneze în noile condiţii.

Contractele bilaterale de vânzare a energiei au fost încheiate de Hidroelectrica între 2001 şi 2003 şi expiră în 2014, 2015 sau 2018. Compania vinde aproximativ 70% din energie pe care o produce prin aceste acorduri bilaterale, la preţuri sub media pieţei.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite