Chinezii sunt interesaţi să participe la construirea hidrocentralei Tarniţa şi la modernizarea unor termocentrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile din China sunt interesate de realizarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti şi de modernizarea unor termocentrale, proiecte care totalizează câteva miliarde de euro, a declarat, astăzi, pentru "Adevărul" secretarul de stat pe probleme energetice din Ministerul Economiei, Tudor Şerban.

Acesta a efectuat, în urmă cu două săptămâni, o vizită de lucru la Hong-Kong, ocazie cu care oficialii şi companiile locale şi-au manifestat interesul pentru sectorul energetic românesc.

Citeşte şi:
Financial Times: “China trece Dunărea” prin investiţii de miliarde de euro în România

"În discuţiile pe care le-am avut, şi-au manifesta interesul de a colabora pentru retehnologizarea unor termocentrale, proiecte de mai multe miliarde de euro. De asemenea, sunt interesaţi şi de construirea hidrocentralei de la Tarniţa, care va costa mai mult de un miliard de euro. Vom definitiva o strategie în acest sens, înainte de a merge mai departe", a spus Şerban.

Potrivit Financial Times, chinezi sunt interesaţi să construiască o termocentrală de un miliard de euro în România, însă Şerban spune că nu este vorba de o un singur proiect, de o nouă termocentrală, ci de mai multe proiecte de modernizare a unor termocentrale existente, care, însumate, depăşesc un miliard de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite