Chinezii îşi fac staţiune în Bahamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China finanţează construirea unei staţiuni de jocuri şi divertisment în Bahamas, informează cnn.com. Valoarea investiţiei pentru proiectul „Baha Mar“ se ridică la 3,4 miliarde de dolari, iar staţiunea va fi cea mai mare de acest tip din Insulele Caraibe.

 Potrivit BBC, o parte dintre fonduri vor fi obţinute de la Export-Import Bank of China. Lucrările au început în urmă cu numai câteva zile, însă chinezii se aşteaptă ca proiectul să fie finalizat în 2014. La 21 februarie a avut loc ceremonia de demarare a construcţiei, la care au participat oficiali din ambele state.

Printre altele, staţiunea va include un cazinou de aproape 9.300 de metri pătraţi, un parc acvatic cu o suprafaţă de aproape 81.000 de metri pătraţi, clădiri de birouri, un teren de golf şi centre comerciale.

Deja, lanţuri hoteliere precum Rosewood Hotels&Resorts, Morgans Hotel Group şi Hyatt Hotels&Resorts au promis că staţiunea va avea o capacitate de cazare de 2.250 de camere. Proiectul este cel mai valoros demarat de Beijing peste hotare, informează „The Wall Street Journal". 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite