Chilipiruri pe litoralul bulgăresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece litoralul românesc continuă să fie unul destul de scump, din punct de vedere al preţurilor proprietăţilor imobiliare, multe persoane se orientează către Bulgaria, Grecia sau Turcia, ţări cu oferte mult mai tentante.

Apartament de vacanţă la 21.000 de euro

Românii interesaţi de achiziţionarea unei proprietăţi aflate la malul mării, pot opta pentru un studio de 40 de metri pătraţi, cu o baie, un dormitor şi o terasă, în staţiunea bulgară Nessebar, la un preţ de 21.000 de euro, sumă care include şi comisionul agenţiei imobiliare.

La un preţ ceva mai mare, iubitorii vacanţelor pe litoral pot cumpăra, tot în Nessebar, un apartament situat într-un fost hotel, la un preţ de 36.850 de euro. Potrivit lui Neta Alexandrov, agentul imoboiliar care se ocupă de tranzacţionarea complexului, deja pentru 50 de apartamente oferite, există 70 de cereri din partea unor cetăţeni străini, lucru care „denotă popularitatea tot mai mare de care se bucură staţiunea în rândul acestora".

Pentru cei aflaţi în căutarea unei case mai spaţioase la malul mării, există oferte care pornesc de la câteva zeci de mii de euro, cum este cazul unei vile noi cu trei dormitoare, localizată în Balcik, cu un teren aferent de 500 de metri pătraţi, care are un preţ de strigare de 70.000 de euro.

Terenuri la superofertă

Bulgaria are multe oferte şi pentru persoanele care doresc să achiziţioneze terenuri în vederea construirii, ulterior, a unei case de vacanţă după planurile proprii sau pentru a dezvolta minicartiere rezidenţiale în zonă. La Balcik, spre exemplu, un teren cu suprafaţa de 1.156 de metri pătraţi se tranzacţionează la un preţ de 24.600 de euro, sumă care, potrivit agenţiei imobiliare care intermediază achiziţia, mai poate fi negociată. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite