Chevron trebuie să aştepte cel puţin doi ani până va putea exploata gaze de şist în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chevron trebuie să facă studii laborioase pe care să le înainteze Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, inclusiv dezbatere publică, înainte de a putea trece la exploatarea resurselor de gaze de şist pentru care a obţinut licenţe în urmă cu două săptămâni, a declarat asstăzi Sulfina Barbu, deputat PD-L şi fost ministru al Mediului, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

"Am convingerea că aceste dezbateri vor fi extrem de aplicate. Pentru obţinerea acordului de mediu pentru exploatare ar trebui foarte multe studii, măsurători, evaluări de sol. Mai devreme de un an şi jumătate, doi nu pot fi parcurse etapele necesare", a declarat Sulfina Barbu.

Aceasta a mai arătat că, pentru operaţiunile pe care le desfăşoară Chevron în prezent în România, strategii şi proiecte, avizul de mediu este suficient, însă, pentru operaţiuni de investiţii şi exploatare, este nevoie de acord de mediu. Dacă nu primesc acordul de mediu, nu pot să exploateze, a mai spus aceasta.

Deputatul consideră că actuala legislaţie a României este "suficientă şi completă", că "acoperă gazele de şist" şi că nu este nevoie de un cadru legislativ separat sau de modificarea legilor pentru aceste resurse.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite