Chevron are drept de concesiune pe 30 de ani pentru perimetrele din Constanţa, iar termenul poate fi prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a publicat joi pe pagina de internet a instituţiei contractele încheiate cu Chevron, documentele conţinând informaţiile cuprinse în general în acordurile pentru hidrocarburi, nu şi investiţiile asumate de compania americană.

ANRM a publicat acordurile semnate cu Chevron pentru explorarea a trei perimetre de la ţărmul Mării Negre.
Chevron deţine în România un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad şi trei perimetre în judeţul Constanţa, respectiv Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti. Acordurile pentru cele trei perimetre de la malul Mării Negre vizează explorarea, dezvoltarea şi exploatarea perimetrelor.

Potrivit documentelor publicate joi de ANRM, Chevron are dreptul de concesiune asupra perimetrelor pentru o perioadă de 30 de ani, care poate fi extinsă cu alţi 15 ani. Totodată, în cazul în care Chevron va descoperi gaze şi petrol, va plăti redevenţe cuprinse între 3,5% şi 13% din producţie.

Acest nivel al redevenţelor este unic pentru toate companiile, din cauza contractului de privatizare a Petrom, şi este stabilit până la sfârşitul anului 2014.

Contractul desecretizat joi relevă că grupul Chevron se obligă să sape în total opt sonde de explorare a celor trei perimetre într-un interval de patru ani de la semnarea acordului petrolier.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite