Cheltuielile pentru echipamente şi servicii IT se vor dubla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltarea de pe o zi pe alta a sectorului de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, dar şi competiţia pentru oferirea celor mai diversificate pachete de servicii obligă companiile existente

Dezvoltarea de pe o zi pe alta a sectorului de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, dar şi competiţia pentru oferirea celor mai diversificate pachete de servicii obligă companiile existente în prezent pe piaţa românească să aloce bugete din ce în ce mai mari pentru dotarea tehnică.
Comparativ cu 2004, anul trecut cheltuielile companiilor de pe piaţa românească pe servicii de suport tehnic au crescut cu 25%, atingând valoarea de 167 milioane de dolari. "Dacă ne raportăm la nivelul anului 2004, peste 5 ani - respectiv în anul 2009 - vom asista la o dublare a cheltuielilor în domeniul IT&C, estimată la circa 365 milioane de dolari", a declarat, ieri, reprezentantul RomTelecom, Vasile Voicu. "Nevoile de informatizare ale companiilor româneşti, inclusiv ale administraţiei publice, sunt în creştere din perspectiva alinierii la standardele UE şi implicit a reducerii decalajului digital al României faţă de UE", ne-a declarat Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Echipamente Electronice. Anul trecut, piaţa echipamentelor IT s-a ridicat la circa un miliard de euro, din care sectorul hardware reprezintă 75%.
Traficul de voce pe fix bate mobilul
Alinierea echipamentelor tehnice la cerinţele de a face faţă competiţiei reprezintă o tendinţă care se va manifesta în viitorul apropiat atât pe segmentul telefoniei fixe, cât şi pe cel al telefoniei mobile. "Traficul de voce pe telefonul fix este de trei ori mai mare decât cel existent pe telefonul mobil. Vorbitul fără grijă al abonaţilor la operatorii de telefonie fixă demonstrează că tarifele sunt foarte reduse", a precizat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, Dan Georgescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite