Charterele au săltat câştigurile agenţiilor de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul turiştilor care au optat anul acesta în sezonul estival pentru pachete de vacanţe charter s-a dublat, până la valoarea de 100.000 de persoane, conform agenţiilor de turism. Evoluţia,

Numărul turiştilor care au optat anul acesta în sezonul estival pentru pachete de vacanţe charter s-a dublat, până la valoarea de 100.000 de persoane, conform agenţiilor de turism. Evoluţia, foarte favorabilă, i-a făcut pe jucătorii de profil să poarte discuţii pentru destinaţii noi operate în acest sistem în sezonul 2007. Astfel, pentru români ar putea fi disponibile de la anul Republica Dominicană, Maroc sau Dubai, a declarat Lucia Morariu, vicepreşedinta Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi preşedinta Eximtur.
"Pentru tour-operatorii români care operează pe destinaţiile externe, anul 2006 a însemnat vârful de activitate pe ultimii cincisprezece ani. Faţă de 2005, Malta Travel a înregistrat o creştere a numărului de turişti cu peste 40%", spune Mark Neville Farrugia, directorul agenţiei. Creşteri peste aşteptări a cererii au fost consemnate la destinaţii precum Tunisia, numărul românilor plecaţi fiind de patru ori mai mare decât cel de anul trecut, după cum ne-a informat Gheorghe Stoian, de la Tunisiana Travel.
Sistemul charter presupune închirierea în avans de către o agenţie de turism sau mai multe a unor locuri în cadrul unui avion, autocar sau tren. Plata pentru acestea este făcută de operatori, care apoi le revând către turişti. Fiind vorba de un volum mare de locuri, preţurile sunt mai mici şi accesibile unui sector larg de turişti. Agenţiile sunt obligate să achite aceste locuri chiar dacă nu reuşesc să le revândă. Charterele se adresează segmentului mediu şi peste mediu, destinaţiile favorite fiind Grecia, Spania sau Egipt.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite