Centura în regim de autostradă de la Lugoj este gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 28 august va deveni funcţională centura ocolitoare în regim de autostradă a municipiului Lugoj, pe traseul DN6, cu o lungime de aproximativ zece kilometri.

Lucrarea a fost derulată de constructorul portughez MonteAdriano, iar costul proiectului s-a ridicat la 21,3 milioane de euro, din care 85% a fost finanţare europeană, iar 15% - fonduri guvernamentale alocate prin Ministerul Transporturilor.

Contractul de realizare a lucrărilor a fost semnat la 3 martie 2008, cu termen de predare 27 august 2010, iar avocaţii constructorului portughez spun că acesta s-a derulat fără probleme. „Autorităţile au fost extrem de cooperante şi asta este foarte important având în vedere că este o investiţie de interes public, în infrastructură. Vorbim, practic, despre finalizarea primei bucăţi din viitoarea autostradă a Cordorului 4 Pan-European", a declarat avocatul Beatrice Onică-Jarka, de la „Cunescu, Balaciu & Asociaţii".

Astfel, toate exproprierile necesare lucrărilor au fost făcute anterior semnării contractului, mai puţin cele temporare, necesare pentru relocarea utilităţilor. „La acest capitol am primit sprijin atât din partea Direcţiei Regionale de Drumuri Lugoj, cât şi din partea Companiei de Autostrăzi", a precizat avocatul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite