Centrul Medical Unirea fuzionează cu spitalul şi clinicile Euroclinic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea va fuziona cu compania Euroclinic Hospital&Medical Centers, care deţine un spital şi mai multe clinici, deţinută de grupul Eureko, operaţiunea urmând să fie anunţată săptămâna viitoare, potrivit Mediafax.

Surse din piaţa de servicii medicale declarau la sfârşitul lunii mai că grupul Eureko va scoate la vânzare compania Euroclinic Hospital&Medical Centers pentru o sumă de peste 30 de milioane de euro. De altfel şi Centrul Medical Unirea (CMU) a fost implicat într-o tranzacţie de peste 40 de milioane de euro anul acesta. În martie, fondul de investiţii Advent Internaţional a preluat  80% din acţiunile CMU, valoarea tranzacţiei depăşind 40 milioane de euro. Restul de 20% din acţiunile companiei sunt deţinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea înainte de tranzacţie aproximativ 51% din titluri.

Euroclinic Hospital&Medical Centers a trecut pe profit în anul 2009, pentru prima dată de la deschidere, în 2005, şi a consemnat o creştere a afacerilor de 35%, la circa opt milioane de euro. Şi asta după ce, în anul anterior, a raportat pierderi de 5,6 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Grupul face parte din Eureko care are activităţi în România şi în sectorul asigurărilor.

Centrul Medical Unirea cuprinde 13 policlinici multidisciplinare în Bucureşti, două spitale şi şapte policlinici proprii în ţară, la care se adaugă parteneriatele la nivel naţional cu 130 de clinici. CMU mai deţine 50% din acţiunile băncii de celule stem Stem-Health Unirea din Bucureşti, restul titlurilor fiind ale grupului elen Hygeia. Compania a avut în primele şase luni venituri de 10,16 milioane de euro, cu 36% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Fuziuni şi achiziţii

La începutul anului, Sergiu Neguţ, directorul executiv al grupului Central Medical Unirea (CMU), spunea că furnizorul la care lucrează se va axa pe achiziţii în anul 2010.Tot atuci, reprezentanţii companiei Medicana Hospital, una dintre cele mai mari reţele de spitale private din Turcia, au declarat că doresc să deschidă mai multe clinici în România şi în Bulgaria.

Piaţa serviciilor medicale private este o nişă de piaţă slab dezvoltată la noi şi de aceea a fost mai puţin afectată de criză, având o rată de creştere de 30% anual. În 2009, clinicile particulare au înregistrat o cifră de afaceri totală de aproximativ 350 de milioane de euro, cu 30% mai mult decât în anul anterior, potrivit datelor primite de la principalii competitori din industria de profil.

Pentru anul 2010, furnizorii de servicii medicale private se aşteaptă ca segmentul în care activează să-şi continue creşterea obişnuită şi să devină mult mai concentrat. În România, pe piaţa clinicilor private activează jucători precum Medlife, Centrul Medical Unirea, Euroclinic, Medicover şi Sanador.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite