INFOGRAFIE Cele mai scumpe locuinţe vândute în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzarea unei vile de 1,5 milioane de euro reprezintă cea mai importantă tranzacţie pe segmentul rezidenţial din 2011.Majoritatea caselor de lux vândute în acest an sunt poziţionate în centrul Capitalei.

În ciuda faptului că proprietarii care scot la vânzare locuinţe de lux au scăzut preţurile cu până la 70% în ultimii trei ani, aceste imobile tot nu-şi găsesc cumpărători. „La începutul anului, piaţa a căzut foarte mult. Proprietarii scoteau la vânzare locuinţe cu cinci sau şase milioane de euro şi ajungeau să mai lase din preţ până la două milioane de euro, dar tot nu reuşeau să vândă. Nu se mai cumpără locuinţe care sar de un milion de euro", a declarat Mihai Nichita, reprezentant al agenţiei imobiliare Omega Properties.

Află aici ce au făcut dezvoltatorii imobiliari pentru a depăşi problemele ultimelor şase luni de criză

Preţul celei mai scumpe locuinţe vândute în acest an nu a depăşit 1,5 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor Coldwell Banker România. Este vorba despre o casă cu 10 camere, situată în zona Calea Călăraşilor din Capitală. Cel mai scump apartament vândut în 2011, cu 950.000 de euro, este situat pe Bulevardul Dacia din Capitală şi are cinci camere. În topul locuinţelor de lux vândute în acest an se înscrie, pe poziţia a treia, o casă din zona Parcului Herăstrău, cu opt camere. Preţul de vânzare a fost de 880.000 de euro. 

În opinia lui Victor Zaharia, managing partner în cadrul Coldwell Banker România, piaţa imobiliară de lux este la un nivel mult mai stabil comparativ cu 2009 sau 2010, dar numărul tranzacţiilor este în continuare destul de redus şi nu vor fi modificări semnificative în acest sens pe termen scurt.

Click pe foto pentru a vedea topul locuinţelor de lux tranzacţionate în 2011



Preţurile vor continua să scadă

În 2011, preţurile locuinţelor de lux s-au redus cu 10% faţă de 2010 şi cu 50-60% comparativ cu nivelul din 2008, sunt de părere specialiştii din domeniu. Au mai existat şi situaţii în care erau aplicate ajustări destul de mari. „Anumite proprietăţi prezintă diferenţe şi de 70% între ultimul preţ şi cel iniţial, dar în astfel de cazuri vorbim de la bun început de o poziţionare greşită a acelei oferte în piaţă", a explicat Daniel Crainic, marketing manager al site-ului imobiliare.ro. Analiştii se aşteaptă ca preţul locuinţelor de lux să scadă şi în 2012. Unii susţin că reducerile aplicate vor fi unele mai moderate, în timp ce alţii sunt convinşi că acestea vor fi mai mari.

70% este cea mai mare reducere aplicată preţului unei locuinţe de lux.

Click pe foto pentru a vedea topul locuinţelor de lux tranzacţionate în 2011
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite