Grupul german BASF, cel mai mare producător de chimicale din lume, a intrat în proiectul South Stream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul german de chimicale BASF a acceptat să intre în proiectul gazoductului South Stream, prin care Rusia vrea să livreze Europei Occidentale gaze naturale, potrivit premierului rus, Vladimir Putin, citat de AFP.

"Sunt foarte fericit că aţi decis că este în folosul vostru (al BASF - n.r.) să intraţi în proiectul South Stream şi sunt fericit în special pentru că hotărârea voastră este susţinută de guvernul german, în principal de cancelarul Angela Merkel", a afirmat Putin.

Directorul general al BASF, Jürgen Hambrecht, şi cel al Gazprom, Alexei Miller, au semnat un memorandum de înţelegere privind intrarea Wintershall, o divizie a BASF, în proiectul rusesc.

Proiectul South Stream presupune construirea unui gazoduct cu o lungime de 3.600 de kilometri, care va aproviziona Europa Occidentală cu gaze ruseşti, tranzitând Marea Neagră şi regiunea balcanică. Partenerii Gazprom în proiect sunt grupul italian Eni şi compania franceză EDF.

Mai nou, Putin a cerut să fie evaluată posibilitatea ca partea maritimă a conductei să fie înlocuită de un sistem de terminale de lichefiere a gazelor, urmând ca resursele să fie transportate pe mare cu vase speciale, numite metaniere.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite